De Groot International BV is een internationale onderneming actief op het gebied van import en export van groenten en fruit. Wat begin jaren 30 begon als een één mans fruithandel is uitgegroeid tot een organisatie met meerdere vestigingen en circa 130 medewerkers, toonaangevend in haar marktsegment. Met de samenwerkende bedrijven worden veel verschillende markten bediend in diverse landen. Naast traditionele handel en volledig gekoelde opslag heeft de onderneming beschikking over computergestuurde bananenrijpingskamers en verpakkingslijnen. Distributie en transport verlopen via de eigen transportonderneming. Het bedrijf heeft wereldwijd zeer goede contacten met leveranciers en klanten. De basis van het succes van deze gezonde innovatieve onderneming is de flexibiliteit binnen de organisatie en de keten en de hoge kwaliteitseisen (certificering BRC, IFS, Skal, RIK, AEO), in combinatie met een zeer sterke handelsgeest.

Belangrijke klanten bevinden zich in het retailkanaal, maar ook de vrije handel neemt een prominente plaats in. Het assortiment groenten en fruit is breed en flexibel, met name gespecialiseerd in overzeese producten. Door de aard van de producten, vers & fast moving, is de organisatie dagelijks letterlijk en figuurlijk in beweging. Om zo’n dynamische omgeving in goede banen te leiden zijn korte lijnen en snelle beslissingen noodzakelijk. Dit geeft gelijk een belangrijk deel van de cultuur weer die zich verder kenmerkt als informeel, direct, zonder “poespas” en met gezond verstand.

Voor onze hoofdlocatie in Hedel zoeken wij een:

Medewerker bedrijfsbureau (Retail)


Het bedrijfsbureau is de spil binnen het bedrijf. De commerciële transacties van onze in- en verkopers resulteren in één of meerdere fysieke bewegingen van goederen en de daarmee verband houdende administratieve handelingen. Om dit alles zo efficiënt mogelijk af te wikkelen, coördineert het bedrijfsbureau de activiteiten tussen de bedrijfsafdelingen Commercie, Expeditie, Productie en Transport. Het bedrijfsbureau verzorgt op deze manier de directe aansturing van de dagelijkse goederenstroom; alle activiteiten die te maken hebben met de orders van vandaag en morgen en de planning en beschikbaarheid van producten voor de korte termijn. Steeds belangrijker wordt hierbij de Customer Intelligence; alle activiteiten die zijn gericht op analyses van de voorbije maanden en het inspelen op de verwachte ontwikkelingen voor de komende periode van 3 tot 6 maanden. 

De functie:

 • Medeverantwoordelijk voor Customer Intelligence;
 • Medeverantwoordelijk voor voorraadbeheer, signaleren van afwijkingen, zelfstandig uitvoeren van de voorraadadministratie en maken van rapportages hierover;
 • Plannen en aansturen van binnenkomende goederen en het verzend gereed maken van uit te leveren orders, zodat deze volgens planning geladen en getransporteerd kunnen worden;
 • Signaleren van incomplete orders aan verkoop en transportplanning;
 • Juiste registratie van bovenstaande activiteiten middels ons ERP-systeem Navision.

Uw profiel:

 • MBO+ werk- en denkniveau;
 • Ervaring in een soortgelijke functie en kennis van AGF is een pre;
 • Planner met cijfermatig inzicht;
 • Procesmatig kunnen werken en denken;
 • Enthousiaste teamplayer met goede communicatieve vaardigheden;
 • Resultaatgericht, accuraat, pro-actief, zelfstandig, leergierig en stressbestendig;
 • Goede kennis van Word en Excel, ervaring met Navision is een pre;
 • Flexibel, geen 9 tot 5 mentaliteit (er wordt wisselend gewerkt in vroege en late diensten).

Wij bieden u een uitdagende job in een dynamische organisatie met goede arbeidsvoorwaarden. 

Sollicitaties (bij voorkeur per e-mail) kunt u richten aan:

De Groot International B.V.

Afdeling HR, Anneke Otten, Postbus 130, 5320 AC Hedel

Email: hr@degrootfreshgroup.nl
Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling HR: 073-5998980 / www.degrootfreshgroup.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Recepten »  Wat kunnen wij voor u betekenen? Contact »